Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


udstyr:camping

Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
Næste revision
Forrige revision
Sidste revision Begge sider næste revision
udstyr:camping [Y/m/d H:i]
philip
udstyr:camping [Y/m/d H:i]
philip [3-Sæson Outwell Nevada M]
Linje 2: Linje 2:
  
 Her kommer ikke en gennemgang af hele vores udstyrsliste. [[:​udstyr:​pakkeliste|Den kan du se her]]. I det følgende er kun beskrivelse af specielle ting vi finder nyttige, når vi er på camping med kajakken. Her kommer ikke en gennemgang af hele vores udstyrsliste. [[:​udstyr:​pakkeliste|Den kan du se her]]. I det følgende er kun beskrivelse af specielle ting vi finder nyttige, når vi er på camping med kajakken.
 +
 +
  
 ===== Telte ===== ===== Telte =====
Linje 12: Linje 14:
  
   * Sommer (1-sæson), forår + sommer + efterår (3-sæson), vintersæsson (4-sæson)   * Sommer (1-sæson), forår + sommer + efterår (3-sæson), vintersæsson (4-sæson)
-    * Sommer, sol & godt vejr kræver kun beskytelse mod insekter, regn og dug - i nævnte rækkefølge. Men tanglopper, myg og røde skovmyrer er ikke noget at spøge med når man skal sove !+    * Sommer, sol & godt vejr kræver kun beskytelse mod insekter, regn og dug. Vælg selv rækkefølgen. Men tanglopper, myg og røde skovmyrer er ikke noget at spøge med når man skal sove !
     * Forår og efterår kræver beskyttelse mod regn og vind. Nogle gange i dagevis     * Forår og efterår kræver beskyttelse mod regn og vind. Nogle gange i dagevis
     * Vinter kræver beskyttelse mod kulde, men glem alt om brede snekanter til brug i Danmark. De stopper ventilationen og skaber fugtproblemer. En fugtig sovepose er en kold sovepose.     * Vinter kræver beskyttelse mod kulde, men glem alt om brede snekanter til brug i Danmark. De stopper ventilationen og skaber fugtproblemer. En fugtig sovepose er en kold sovepose.
Linje 25: Linje 27:
   * Dine krav til plads og vægt.   * Dine krav til plads og vægt.
     * Vægten er ikke et problem ved brug i kajakken.     * Vægten er ikke et problem ved brug i kajakken.
-    * Pladsforbruget i sammenpakket tilstand kan være et stort problem i kajakken. Ror du alene vil vi fraråde så store telte som Tatonka Alaska 4, medmindre du synes det er synd for kajakken den skal ligge derude på stranden, alene, om natten. Her vil et telt som Walrus Windshear være et godt universaltelt,​ der kan bruges året rundt i Danmark og Sverige i al slags vejr, på alle slags ture uanset varighed. Eneste problem er overnatning på stranden i Danmark, hvor Walrus-teltet stiller særlige krav til din "​forsvindingsevne"​. Når vi er to personer på overnatningsture bliver pladsproblemet straks mindre: Den ene ror med maden, den anden ror med teltet. Det sikrer også vi altid mødes ved samme lejrplads om aftenen. :-D Derfor må teltet godt fylde noget mere. Tatonka Alaska 4 kan udemærket være i agterrummet på en Skimkayaks Dex - endda sammen med en del af mettes øvrige ferieudrustning. Men teltet ligger på grænsen for hvor store telte det er praktisk at medbringe på en kajakferie. Derfor har vi ikke et telt med ståhøjde - det vil fylde for meget sammenpakket. Der er lige plads til at sidde på en tøjpose i Tatonka-teltet. Desværre er der //ikke// plads til at sidde på en [[http://​www.walkstool.com/​|Walkstool]] som Philip - eller rettere: philips defekte ryg - er meget glad for.+    * Pladsforbruget i sammenpakket tilstand kan være et stort problem i kajakken. 
 +      * Ror du alene vil vi fraråde så store telte som Tatonka Alaska 4, medmindre du synes det er synd for kajakken den skal ligge derude på stranden, alene, om natten. Her vil et telt som Walrus Windshear være et godt universaltelt,​ der kan bruges året rundt i Danmark og Sverige i al slags vejr, på alle slags ture uanset varighed. Eneste problem er overnatning på stranden i Danmark, hvor Walrus-teltet stiller særlige krav til din "​forsvindingsevne"​. 
 +      * Når vi er to personer på overnatningsture bliver pladsproblemet straks mindre: Den ene ror med maden, den anden ror med teltet ​og liggeunderlagene. Det sikrer også vi altid mødes ved samme lejrplads om aftenen. :-D Derfor må teltet godt fylde noget mere. Tatonka Alaska 4 kan udemærket være i agterrummet på en [[http://​www.skimkayaks.com|Skimkayaks Dex]] - endda sammen med en del af mettes øvrige ferieudrustning. Men teltet ligger på grænsen for hvor store telte det er praktisk at medbringe på en kajakferie. Derfor har vi ikke et telt med ståhøjde - det vil fylde for meget sammenpakket. Der er lige plads til at sidde på en tøjpose i Tatonka-teltet. Desværre er der //ikke// plads til at sidde på en [[http://​www.walkstool.com/​|Walkstool]] som Philip - eller rettere: philips defekte ryg - er meget glad for.
   * Dine krav til pris og kvalitet.   * Dine krav til pris og kvalitet.
     * Det er vores opfattelse kvalitet og pris følges ad ind til et vist niveau i den øvre mellemklasse. Derover betaler du rigtig mange penge for navn, prestige og en marginal bedre kvalitet. Ofte består den sidste kvalitetsforbedring i lidt lettere materialer, men samme slidstyrke. Gør op med dig selv om dit telt til sommerferiebrug i skandinavien også skal kunne klare en tur på Mount Everest. Gør op med dig selv om et kostbart bjergtelt i ultratynde materialer nu også passer godt til dansk marehalm, grankogler og andre stikkende gevækster på en dansk strand eller i en svensk skærgård.     * Det er vores opfattelse kvalitet og pris følges ad ind til et vist niveau i den øvre mellemklasse. Derover betaler du rigtig mange penge for navn, prestige og en marginal bedre kvalitet. Ofte består den sidste kvalitetsforbedring i lidt lettere materialer, men samme slidstyrke. Gør op med dig selv om dit telt til sommerferiebrug i skandinavien også skal kunne klare en tur på Mount Everest. Gør op med dig selv om et kostbart bjergtelt i ultratynde materialer nu også passer godt til dansk marehalm, grankogler og andre stikkende gevækster på en dansk strand eller i en svensk skærgård.
Linje 85: Linje 89:
  
 {{  :​udstyr:​camping:​tent_tatonka_01.jpg|Tatonka Alaska 4}} {{  :​udstyr:​camping:​tent_tatonka_01.jpg|Tatonka Alaska 4}}
- 
  
   * Anvendelsesområde   * Anvendelsesområde
Linje 106: Linje 109:
  
  
 +==== 3-Sæson Outwell Nevada M ====
 +
 +{{  :​udstyr:​camping:​outwellnevadam.jpg?​440|Outwell Nevada M. Klik for stort foto}}
 +
 +
 +Det er et kæmpe telt på omkring 20kg og 18m<​sup>​2</​sup>​ med fuld ståhøjde. Bruges når vi kører til campingpladser med både havkajakker og cykler på bilen - og anvender campingpladsen som udgangspunkt for dagsture. Teltet kan hverken være på en cykel eller i en havkajak.
  
 +  * Længde 485 cm
 +  * Bredde 360 cm
 +  * Højde i indertelt 200 cm
 +  * Pakket mål: 31 x 70 cm
 +  * Vægt ca. 20 kg.
  
  
Linje 296: Linje 310:
     * 10x optisk zoom.     * 10x optisk zoom.
     * Et kamera vi forventer os meget af.     * Et kamera vi forventer os meget af.
 +
 +===== Computer =====
 +
 +{{  :​udstyr:​camping:​psion_series_3a.jpg?​100|Psion Series 3a}}
 +Virkelig en dims fra "nice to have" afdelingen. Vi bruger en lommecomputer til at skrive turberetninger og huskesedler på.
 +
 +Vi bruger ikke en bærbar computer, en netbook eller en avanceret mobiltelefon - selv om det står på ønskesedlen. Vi bruger såmænd en Psion Series 3a. En 8-bit museumsgenstand fra først i 1990-erne. Computeren har ingen farveskærm eller internetforbindelse og kan kun vise 11 liniers tekst med 40 tegn ad gangen. Den er bestemt hverken avanceret eller et prale-objekt. Men den er med sine 16 x 9 cm. handy, robust og kører gladeligt en hel ferie på tre AA-batterier. Samtlige turberetninger er oprindeligt skrevet på sådan en lille sag.
 +
  
 ===== Relaterede artikler ===== ===== Relaterede artikler =====
Linje 304: Linje 326:
  
   * [[http://​www.hamberg.dk/​node/​10|Ravn Hamberg, kommenteret pakkeliste]]   * [[http://​www.hamberg.dk/​node/​10|Ravn Hamberg, kommenteret pakkeliste]]
 +
/customers/8/6/d/hettel.dk/httpd.www/data/pages/udstyr/camping.txt · Sidst ændret: Y/m/d H:i af philip